Similaun

Waardering:
Intro:

wintertour vanuit similaunhutte

Land:Oostenrijk
Regio: Oetztal
Vertrekpunt:Vent
Gevolgde route: normaal route vanuit Similaunhütte
Moeilijkheidsgraad: makkie
Duur: 4 uur vanuit hut
Hoogtemeters: 3606 m
Datum: 10 March 2012
Verslag van de tocht:

Een weekendje weg naar de sneeuw. Rechtstreeks vanuit Nederland naar Vent en op sneeuwschoenen omhoog. Via een korte pauze bij de Martin Busch Hütte naar de op 3000 meter hoog gelegen Similaunhütte. Het grootte hoogteverschil met Nederland is duidelijk merkbaar, maar na een redelijke nachtrust, staan bij zonsopkomst weer fris op de sneeuwschoenen buiten de hut.
We zijn 3 vreemde eenden in de bijt. Tussen alle tourskies krijgen we verbaasde blikken als ze onze raquetes zien.
Omhoog over de gletsjer merken we geen enkel verschil met de tourskiers, we halen er zelf af en toe een paar in (Nederlands trekje, waarom rustig aan doen, als je ook kan kallen. Stel je voor dat je je energie goed verdeelt...)
Naar beneden kijken wij straks lichtelijk jaloers naar de skiënde mede topbedwingers.
Onder het topgraatje verwisselen we de sneeuwschoenen voor stijgijzers en nemen het laatste stukje tot de top. Aan onze linkerkant duikt de noordwand steil de diepte in.
Een prachtig wit panorama ontvouwt zich rondom ons.
Na een korte pauze dalen we weer af via dezelfde weg. Bij de similaun hut nemen we een uitgebreide lunchpauze om in de middag nog even naar de 'fundstelle' van Ötzi te wandelen, net onder de Fineilspitze.
Het weer is heerlijk, de sneeuw prima en het gezelschap top. Wat een super weekend.
Na wederom een nacht in de Similaunhütte, dalen we zondagochtend weer af naar Vent om diezelfde dag weer terug naar Nederland te rijden.

Fotoalbum
Meer fotos op:
Op de kaart

Leave a Reply