Les Rouies: Voie Normale du Pigeonnier

Waardering:
Intro:

Korte alpiene tour vanuit refuge du Pigeonnier.
Normaalweg via de linker tak van het grote couloir. Daarna gletsjeroverschrijding. Laatste gedeelte via steilere firnflank van het top bastion.

Land:Frankrijk
Regio: Ecrins
Vertrekpunt:Refuge du Pigeonnier 2430m
Gevolgde route: Voie Normal
Moeilijkheidsgraad: PD-
Duur: 3 uur
Hoogtemeters: 1166 m
Datum: 11 July 2013
Verslag van de tocht:

We zijn de enige gasten in de hut en eten 's avonds samen met de waard en zijn enige medewerker. Leuk om een huttenwaard eens uitgebreid te spreken over zijn bijzondere baan. Na een rustige nacht een snel ontbijt om 4:00 (keurig klaargezet de avond ervoor door de waard)
om een half uur later de hut in het donker te verlaten.
Het pad vanaf de hut verdwijnt al snel in de sneeuw. We staan al vlot onder aan het couloir. Deze via de rechter zijde omhoog gevolgd om boven het couloir over te steken en via de linker tak het couloir te verlaten. De gletsjer is nog bedekt met een flinke laag harde sneeuw. De randspleet bij de overgang in het steilere firnveld naar de top is nog helemaal dicht gesneeuwd en geeft dan ook geen enkele problemen. Om 7:30 staan we op top en nemen het schitterende panorama in ons op. Afdalen via dezelfde rote en om 9:15 schudden we weer de hand van de huttenwaard en storten ons op een heerlijk stuk peer-chocolade-taart.
Het was een mooie afsluiting van een aantal dagen in het Valgaudémar in de Ecrins.

Fotoalbum
Meer fotos op:
Op de kaart

Leave a Reply