Mont Aiguille, voie normale

Waardering:
Intro:

Normaal weg naar het top-plateau van deze indrukwekkende tafelberg. Populaire rotsbeklimming.

Land:Frankrijk
Regio: Vercors
Vertrekpunt:Richardière, Parking 1190m
Gevolgde route: Voie Normale
Moeilijkheidsgraad: PD, III
Duur: 2 uur
Hoogtemeters: 250 m
Datum: 6 July 2013
Verslag van de tocht:

We slapen op de parkeerplaats boven het gehucht Richardiére. Omdat het zaterdag is, en juli, vertrekken we voor dag en dauw om de drukte voor te zijn. Om 7 uur staan we onder de aan de route, samen met de eerste andere gegadigden. Een gems maakt plaats voor ons als we de route ingaan. Het eerste stukken biedt nogal wat mogelijkheden, wat het route vinden wat lastig maakt. Al snel komen we kabels tegen waardoor de route niet te missen is. Via een bandjes, wandjes en uiteindelijk een lange schoorsteen bereik je het top-plateau. Klimtechnisch nergens lastig. Het vlakke grasveld op top staat in schril contrast met de steile wanden van deze tafelberg. We lopen uiteraard nog even naar het hoogste punt (2086m).
De afdaling verloopt via 'les Tubulaires'. Bovenaan markeert een ronde plaquette waar de afdaling begint. Het eerste gedeelte is afklimmen, volg het couloir tot beneden. Hier de eerste abseil, 35 m. Zowel links als recht van het couloir zit een standplaats. Onderaan de abseil naar rechts traverseren tot bovenop een brede band (boompje). Via de standplaats hier volgt de 2e abseil, 45 m, waarvan het laatste stuk vrij hangend is. Dan nog een meter of 5 afklimmen (III) of indien je nog touw hebt de tweede abseil gewoon langer maken en meteen meepikken.
Leuk tourtje op de markante berg. Houdt er rekening mee dat het zeker in de zomer erg druk kan zijn op deze rote, zeker in de weekenden. Vroeg opstaan heeft zijn voordelen (of juist pas laat gaan als je snel bent)

Fotoalbum
Meer fotos op:
Extra informatie:
Op de kaart

Leave a Reply