Sentier des trois lacs

Waardering:
Intro:

Een populaire, korte wandeling langs drie meren in de Catalaanse Pyreneeën boven Font-Romeu. Ideaal met jonge kinderen.

Land:Frankrijk
Regio: Pyreneeen
Vertrekpunt:Font Romeu
Gevolgde route: Sentier des trois lacs
Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Duur: 2 uur
Hoogtemeters: m
Datum: 15 August 2013
Verslag van de tocht:

Wij namen vanuit het centrum van Font-Romeu de kabelbaan omhoog. Eerst een cabine, toen een korte verplaatsing met per minibus, gevolgd door nog eens 2 stoeltjesliften.
De start is alvast helemaal geslaagd voor de kinderen.
Vanuit het levendige plaatsje Font-Romeu sta je 3 liftjes later gewoon midden in de bergen. Besneeuwde topjes om ons heen en een schitterend plateau met enkele meertjes.
De gemarkeerde route leid je langs drie verschillende meren, Estany de la Pradella, Estany Negre en Estany Llarg. We lopen over het algemeen redelijk vlak en hoeven slechts korte stukken te klimmen en te dalen. Ideaal als je met 3 jonge kinderen wil wandelen in de bergen.
De wandeling is zeer afwisselend: bos, weides, rotsen en water zorgen ervoor dat de kinderen zich geen moment vervelen. En voor de liefhebbers blijkt er bij ieder meertje een geocache verstopt te liggen. Een uitdagende tussenstop voor onze drie kinderen en een motivatie om weer door te gaan naar het volgende meer.
aan het einde van de drie meertjes is het mogelijk om de refuge des Bouillouses aan te doen, gelegen aan het gelijknamige stuwmeer. Wij lopen de wandeling niet in de aangegeven 2 uur, maar doen er met ons gezinstempo en de nodige stops lekker het dubbele over. Het weer is fantastich dus we hebben absoluut geen haast.
Via het weides grasplateau, tussen de grazende paarden, wandelen we weer gemoedelijk terug naar de stoeltjes lift.
Om na enige tijd zweven weer downtown Font-Romeu te staan voor een welverdiend ijsje!

Fotoalbum
Meer fotos op:
Extra informatie:
Op de kaart

Leave a Reply